Tri Iračanina ubijena i tri osobe ranjene u napadu u Bagdadu

TRI IRAČKA civila su ubijena i tri su osobe ranjene, među kojima pripadnik međunarodnih snaga, u minobacačkoj paljbi u subotu, u središtu Bagdada, izvijestio je službeni predstavnik vojske.

On nije htio potvrditi jesu li žrtve povezane s granatiranjem Zelene zone u središtu Bagdada, gdje je američko i britansko veleposlanstvo.

Dvije su eksplozije odjeknule u 13.50 po mjesnom vremenu, a stup crnog dima uzdizao se ponad iznimno dobro osiguranog sektora Zelene zone.

U drugom incidentu u subotu nedaleko od Baijija, na sjeveru Iraka, jedan je turski vozač otet, a drugi je ranjen u napadu na povorku kamiona, priopćio je policijski časnik u Tikritu.

"Nepoznate su osobe oko 10.00 sati po mjesnom vremenu (7.00 sati po GMT-u) ispalile protutenkovsku granatu na povorku od četiri kamiona, među kojima je bila i cisterna koja se zapalila, a njezinom je vozaču u bolnici amputirana noga", izjavio je za AFP zapovjednik Mizhar Halaf.

"Napadači su oteli jednog vozača i odveli ga u nepoznatom pravcu", dodao je napomenuvši da se napad dogodio nedaleko od kontrolne točke koju nadziru vojnici Nacionalne garde dvjestotinjak kilometara sjeverno od Bagdada.

(Hina) xvrad ysd

Pročitajte više