trodnevni simpozij o hospiciju i palijativnoj skrbi

U povodu 10. obljetnice osnutka Hrvatskog društva za hospicij i palijativnu skrb u četvrtak će u Hrvatskom liječničkom zboru početi trodnevni simpozij o skrbi o umirućima s glavnom porukom "Solidarnost među generacijama, kvalitetniji kraj života", rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. L

Na simpoziju će biti prikazani hrvatski rezultati u palijativnoj skrbi te problemi s kojima se Društvo sretalo u desetogodišnjem radu.

Palijativna skrb podrazumijeva da se umirućem bolesniku što više olakša stanje smanjenjem simptoma bolesti, te da se njemu i njegovoj obitelji pruži psihološka i socijalna potpora, rekla je predsjednica Društva Anica Jušić.

U prvih šest mjeseci hospicijski tim od četiri liječnice, dvije medicinske sestre i socijalnog radnika, koji djeluje pri Društvu, skrbio je o 206 bolesnika te ih ukupno posjetio 520 puta, istaknuto je.

Na skupu će biti predstavljena i knjižica s preporukama Vijeća Europe po kojima bi skrb o umirućima trebala postati sastavnim dijelom zdravstvene skrbi svake zemlje članice Europske unije, rekao je predsjednik Hrvatske udruge prijatelja hospicija Egidio Čepulić.

Na simpoziju će s predavanjima gostovati i pet britanskih stručnjaka.

(Hina) xmt ymd

Pročitajte više