Trojanski konj i 4.000 prosvjednika: Ne damo Varšavsku!

NI VREMENSKE nepogode koje su danas pogodile Zagreb, nisu spriječile 4.000 prosvjednika da se okupe na Cvjetnome trgu u prosvjedu "Ne damo Varšavsku". U prosvjedu koji se održao oko simbola, statue Trojanskoga konja, aktivisti Zelene akcije i Prava na grad traže zaustavljanje izgradnje projekta Cvjetni prolaz.

Simbol prosvjeda, Trojanski konj, prema riječima okupljenih aktivista poruka je gradskoj upravi i investitoru kontroverznog projekta, Tomislavu Horvatinčiću. Prema simbolici, objašnjavaju aktivisti, Cvjetni prolaz jednako je koban za Zagreb kao što je drveni antički konj bio za Troju.

Prema riječima organizatora prosvjeda, javilo im se 300-tinjak ljudi spremnih na dežuranje u kontejnerima postavljenima na Cvjetnome trgu koji ometaju izgradnju Cvjetnoga prolaza. Također, više od 1.000 volontera je spremno doći u Varšavsku i stvoriti živi zid oko gradilišta.

U današnjem obraćanju javnosti o prosvjedima u Varšavskoj, zagrebački gradonačelnik je rekao da prosvjednici "Zagreb pokušavaju vratiti u srednji vijek" te je ponovno dao potporu Horvatinčićevu projektu.

Pročitajte više