Troje oslobođenih japanskih talaca u Bagdadu nakon tjedan dana zatočenja

TROJE japanskih civila, koji su u četvrtak oslobođeni nakon što su tjedan dana bili taoci u Iraku, bili su prvo prebačeni u sjedište Odbora muslimanskih ulema (suniti) u Bagdadu, a zatim predani japanskom veleposlanstvu, javlja agencija France Presse.

Video snimku troje oslobođenih talaca ranije u četvrtak prikazala je katarska televizija Al-Jazeera, čiji je dopisnik bio prvi koji je objavio vijest o njihovu puštanju na slobodu.

Noriaki Imai (18), humanitarna djelatnica Nahoko Takato (34), kao i neovisni fotograf Soichiro Koriyama (32), pojavili su se u sjedištu sunitske udruge u džamiji Um al-Qura, kamo je bio doveden i francuski novinar Alexandre Jordanov (40), iz agencije CAPA, pošto je u srijedu oslobođen.

U rukama otmičara je četrdesetak stranaca iz 12 zemalja, prema podacima koalicije koja se prvi put našla u takvim okolnostima nakon okupacije Iraka prije godinu dana.

Troje talaca oslobođeno je nakon informacija o otmici još dvoje Japanaca koje vlada u Tokiju, član koalicije, pokušava potvrditi.

Pročitajte više