Troje ozlijeđenih u nesreći u Unešiću, liječnici se bore za život djevojke (24)

Ilustracija: Grgur Zucko/PIXSELL

NOĆAS oko 2:50 dogodila se prometna nesreća na lokalnoj cesti u Unešiću, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske. U nesreći su ozlijeđene tri osobe, od kojih jedna ima ozljede opasne po život. Prometnu nesreću je izazvao 47-godišnji vozač koji je upravljao automobilom Volkswagen šibenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola i bez korištenja sigurnosnog pojasa.

47-godišnjak dolaskom do raskrižja nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti (noć, raskrižje, mokar kolnik od kiše) te je izgubio nadzor nad upravljačem. Prešao je na kolničku traku za vozila iz suprotnog smjera, udario u ivičnjak i u metalni znak uz cestu.

24-godišnjakinja ima ozljede opasne po život

Automobil se nastavio nekontrolirano kretati, pri čemu je ponovno udario u betonski ivičnjak i sletio na zemljano-travnatu površinu, prevrnuo se i udario u betonski zid. 47-godišnji vozač je lakše ozlijeđen, dok su dvije putnice, koje također nisu koristile sigurnosni pojas, zadobile teške tjelesne ozljede. 

23-godišnja putnica je zadržana u Općoj bolnici u Šibeniku, a 24-godišnjakinji su nakon pružene prve pomoći u Općoj bolnici Šibenik, konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život te je prebačena na liječenje u Klinički bolnički centar Firule u Splitu.

Vozač osobnog automobila će, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.
 

Pročitajte više