Trojna radna skupina: U NO-ima najmanje jedan radnički predstavnik

U VLADINU Uredu za socijalno partnerstvo trojna radna skupina za izmjene i dopune Zakona o radu (ZOR) i drugih pratećih dokumenata nastavila je usklađivati otvorena pitanja, a na večerašnjem sastanku analizirala je institut predstavnika radnika u nadzornim odborima trgovačkih društava.

Zaključeno je da će u nadzornim odborima trgovačkih društava u vlasništvu države, jedinica lokalne uprave i samouprave te nadzornim odborima i drugim tijelima javnih ustanova biti najmanje jedan radnički predstavnik, neovisno o broju zaposlenih u tim trgovačkim društvima, odnosno ustanovama, priopćio je Ured za socijalno partnerstvo.

Poslodavci će do sljedećeg sastanka zajedničke trojne radne skupine dostaviti svoje očitovanje o radničkim predstavnicima u nadzornim odborima privatnih poduzeća.

U raspravi su utvrđeni i detalji o institutima koji su usklađeni na prijašnjim sastancima radne skupine.

Trojna radna skupina nastavlja rad na izmjenama i dopunama Zakona o radu u ponedjeljak, 31. ožujka, raspravom o pravima za vrijeme nezaposlenosti, najnižoj osnovnoj plaći, fondu za zaštitu radničkih tražbina te institutu predstavnika radnika u nadzornom odboru poslodavca.



Pročitajte više