Tuga zbog smrti splitskog liječnika: "Otišao je dobri duh naše bolnice"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Index, Facebook

U POVODU smrti ravnatelja Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split dr. Ive Jurića, koji je iznenada umro jučer u Splitu, reagirao je i splitski gradonačelnik, a reagirali su i iz KBC-a Split te građani na društvenim mrežama. Iz KBC-a su priopćili da je dr. Jurić, vrsni međunarodno priznati dječji kirurg, svojim radom kao ravnatelj snažno obilježio rad i napredak splitskog KBC-a - stručno, organizacijski i znanstveno.

Splitski gradonačelnik na svom je Facebook profilu napisao emotivni post kojim se oprostio od Jurića.

"Dobri duh naše bolnice, koji je desetljećima liječio naše najmlađe, a proteklih godina brinuo o kvaliteti zdravstvenog sustava našeg grada, jučer nas je napustio. Tih i nenametljiv, blage naravi, ali odlučan, radišan i odgovoran, doktor Jurić ostavio je trajan trag u splitskoj bolnici.

Vjerujem kako ćemo ga se svi mi koji smo ga poznavali s blagošću sjećati.

Obitelji, suradnicima i prijateljima profesora primarijusa Ive Jurića u ime Grada Splita izražavam iskrenu sućut!

Dragi Ivo, čuvali te anđeli na nebu, baš kao što si ti čitav svoj radni vijek brinuo o našim anđelima", napisao je Opara.

Ovo su samo neke od reakcija na doktorovu smrt:

"Divan čovjek i kolega, počivao u miru Božjem!"

"Dragi Andro, sinoć nas je sve potresla ova vijest. Neka ovaj brižni dotur i nadasve divan čovik počiva u miru"

"Pokoj vječni, krasan doktor i čovik"

"Dobri ljudi na žalost prerano odlaze. Počivao u miru"

"Dobri naš doktor i ravnatelj."

"Dobar duh.... Počivaj u miru"

"Imala sam priliku surađivati s dr. Jurićem..Zahvaljujući upravo njemu bila je to jedna od meni najugodnijih kontrola... Split je izgubio velikog čovjeka. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!"

Podsjetimo, ravnatelj KBC-a Split dr. Jurić (1956.) umro je jučer kasno popodne na splitskoj gradskoj plaži Ovčice, a prema neslužbenim informacijama riječ je o srčanom udaru.

Prema dosadašnjim informacijama, dr. Jurić je popodne bio na kupanju i oko 18 sati prilikom izlaska iz mora uhvatio se rukama za prsa nakon čega se srušio. Među kupačima bio je i jedan liječnik koji je odmah pristupio reanimaciji. Vozilo hitne medicinske pomoći je vrlo brzo stiglo, no ravnatelj KBC-a je već bio mrtav. Smrt je utvrdila liječnica Hitne pomoći, o čemu je izvijestila splitsku policiju.

Pročitajte više