Turska se ne prestaje tresti, svakih nekoliko minuta novi potres

Foto: EPA

PREMA informacijama turske Agencije za katastrofe, u 19:30 po lokalnom vremenu istok Turske pogodio je potres jačine 5,1 po Richteru. No osim tog potresa, Tursku je posljednjih sati zatreslo više potresa magnitude veće od 4 po Richteru.

Epicentar ovog jačeg potresa bio je 4 kilometra od Donagyola te 40-ak kilometara od područja Elaziga, gdje je poginulo najmanje 29 ljudi u potresu koji je sinoć pogodio to područje.

Jutros izvukli petero preživjelih

AFAD, vladina agencija za katastrofe, objavila je jutros na Twitteru da je iz ruševina dosad spašeno petero preživjelih. Među njima je i trudnica koja je desetak sati bila pod ruševinama, objavila je državna agencija Anadolu. Bilo je strašno, zgrada se počela rušiti, a mi smo istrčali van", rekao je za AFP Melahat Can (47), stanovnik Elaziga.

"Sada smo na farmi izvan grada", rekao je.

Turska televizija je objavila snimke stanovnika koji u panici istrčavaju iz svojih zgrada i iz zgrade čiji se krov zapalio.

Objavila je i snimke spasilaca koji traže preživjele u ruševinama zgrade.

AFAD navodi da je nakon potresa zabilježeno najmanje 30 manjih potresa i da je više od 400 spasilačkih ekipa poslano na teren.

Najmanje su 22 osobe poginule, među kojima 17 u pokrajini Elazigu i četiri u susjednoj pokrajini Malatyji, a 1030 je ozlijeđeno, pokazuju najnoviji podaci AFAD-a.

Potres se osjetio na širem području na istoku Turske, pa tako i u Tunceliju, izvijestila je televizijska mreža NTV.

Pročitajte više