Tvrtka šibenskog župana čuva zgradu Županije

TVRTKA šibensko-kninskog župana Duje Stančića FIT Stančič pruža uslugu čuvanja zgrade koju koriste Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik i Ured državne uprave. Stančiću niti na kraj pameti nije da je u sukobu interesa.

Da je Stančić u sukobu interesa upozorio je županijski vjećnik Ivica Šimac, a sam župan "ne vidi" u čemu je problem.

Nažalost, komentar od župana Stančića Index.hr nije uspio dobiti. U njegovu uredu rekli su nam da je na godišnjem odmoru, a dostupan je samo za "hitne slučajeve".

Stančić se u izjavi za Jutarnji list pravdao kako funkciju direktora tvrtke FIT Stančić obnaša Jagoda Vranjić, koja je dobila posao čuvanja zgrade na natječaju u prosincu 2003. godine. Ponuda Stančićeve tvrtke tada je ocijenjena kao najpovoljnija u konkurenciji još dvije tvrtke, a mišljenje je dala komisija sastavljena od predstavnika Županije, Grada i državne uprave.

Kako je državna revizija imala primjedbi na ugovor, Šibensko kninska županija kao vlasnik cijele zgrade morala je raspisati novi natječaj. U lipnju je natječajna komisija ponovo razmatrala ponude te se ponovo odlučila za tvrtku FIT Stančić kao najpovoljniju, na što Državna revizija nije imala primjedbe.

"Ako je to sukob interesa, onda se tvrtka FIT Stančić ne bi smjela natjecati ni za jedna posao u županije dok sam ja župan" - kazo je Stančić.

Pročitajte više