U Beogradu uhićen Borislav Mikelić

SRBIJANSKA policija uhitila je Borislava Mikelića, bivšeg premijera tzv. Republike Srpske Krajine, javio je u petak navečer Radio B92 pozivajući se na policijske izvore.

Mikelić je bio "jedan od ključnih ljudi koji su stvorili vezu između zemunskog klana i određenih krugova u Republici Srpskoj, koji su umiješani u organizaciju ili su pomogli u atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića", objavio je B92.

Mikelić, koji je nakon pada tzv. RSK 1995. pobjegao u Beograd, bio je jedan od savjetnika srbijanskog premijera u režimu Slobodana Miloševića Mirka Marjanovića i to u tvrtki "Progres", čiji je Marjanović bio direktor. Marjanović je bio jedan od najbližih Miloševićevih suradnika.

Kako javlja B92, osim Mikelića, uhićen je i bivši pomoćnik šefa srbijanske službe sigurnosti (BIA) Milorad Bracanović.

Bracanović je bio član Jedinica za specijalne operacije (JSO), poznatijih kao crvene beretke.

Prema radiju B92, uhićen je i Slobodan Milivojević, odvjetnik Milorada Lukovića Legije, koji je još uvijek u bijegu. Legija je osumnjičen da je glavni organizator atentata na Đinđića.

Milivojević je svojedobno bio i odvjetnik Dušana Spasojevića Šiptara, jednog od vođa zemunskog klana, kojeg je srbijanska policija ubila 27. ožujka pri pokušaju uhićenja. Ubijen je zajedno s Milanom Lukovićem Kumom, također jednim od vođa zemunskog klana.

Milivojević je branio i osobe optužene da su pokušale atentat na Vuka Draškovića u listopadu 1999. Drašković je za taj pokušaj atentata optuživao Milorada Bracanovića.

Pročitajte više