U bolnici Sveti duh zbog istrage zapečaćene Kurjakove prostorije

U SKLOPU istrage inspekcije Ministarstva zdravstva o zakonitosti rada Klinike za ginekologiju Opće bolnice Sveti Duh zagrebačka je policija jučer poslijepodne zapečatila prostorije koje koristi Asim Kurjak, izvijestio je zamjenik ravnatelja bolnice Žarko Rašić.

Jedna prostorija u Zavodu za humanu reprodukciju te još tri prostorije koje u Klinici koristi Kurjak zapečaćene su kako bi se iz njih mogli uzeti kompjuteri, kazao je Rašić Hini. Dodao je kako to ne utječe na rad bolnice, odnosno da svi odjeli Klinike normalno rade.

Iz Ministarstva zdravstva doznaje se kako zdravstvena inspekcija, u sklopu svog redovnog rada, ispituje zakonitost rada Klinike za ginekologiju na temelju brojnih prijava koje je zaprimila, a to čini u suradnji s Državnim odvjetništvom.

U zagrebačkoj policiji danas nisu željeli ništa više reći o cijelom slučaju.

"Djelatnici Sektora kriminalističke policije bili su na asistenciji u bolnici Sveti Duh na zahtjev zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva", kazala je glasnogovornice zagrebačke policije Stanka Saraja.

Dodala je da ne može komentirati slučaj jer je to u nadležnosti zagrebačkog tužiteljstva.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo krajem siječnja ove godine od suda je zatražilo predistražne radnje u vezi navodnih zluporaba jajnih stanica u umjetnim oplodnjama u bolnici Sveti Duh i privatnim klinikama bivšeg predstojnika Klinike za ginekologiju Asima Kurjaka.

Predistražne radnje zatražene su i za slučaj smrti rodilje koja je u toj bolnici umrla prilikom poroda krajem siječnja prošle godine.

(Hina) mt so

Pročitajte više