U Borovu razlili vosak po spomeniku braniteljima, a u Karlovcu zašarali oznake brigada

VANDALI su sinoć u Borovu izlio otopljeni vosak iz zapaljenog lampiona po spomeniku postavljenom u spomen na ubojstvo 12 redarstvenika.

Potom je razbacao lampione i cvjetni aranžman koji su se našli ispod spomenika. Policija je izvijestila kako osim samog vandalskog čina, druge materijalne štete nema. Traga se za počiniteljima.

Ministarstvo branitelja: Ovaj sramotan čin vrijeđa sjećanje na žrtve

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najoštrije je osudilo ovaj vandalski čin.

"Ovim sramotnim činom posebno se vrijeđa sjećanje na žrtvu hrvatskih branitelja, posebno obitelji poginulih i to upravo na dvadesetu obljetnicu najvećeg stradanja hrvatskog naroda tijekom Domovinskog rata. Svako narušavanje spomenika iz Domovinskog rata doživljavamo kao grubi nasrtaj na dignitet Domovinskog rata i u ratu izborenu samostalnost i slobodu Hrvatske, te  tražimo od nadležnih institucija Republike Hrvatske da otkriju i kazne počinitelje", poručili su iz ministarstva.

U Karlovcu unuštavali oznake brigada

Vandali su sinoć djelovale i u Karlovcu gdje su na kupskom zidu uništili grafite Rebelsa i Brovinga, dviju karlovačkih postrojbi koje su branile grad na Turnju. Uništili su i natpis karlovačkih BBB-a "Na bedemu čvrsto stojim tvom" te išarali hrvatske simbole i znakove kao što su uništili i oznake Rebelsa.

Pročitajte više