U CRKVI SV. MARKA - zahvala Bogu za proglašenje svetim utemeljitelja´opus dei´

U znak zahvale Bogu za proglašenje svetim Josemarie Escrive, utemeljitelja ´Opus Dei´, udruge koja od od 1928. promiče put posvećenja života u svetosti u svakodnevnom radu i djelovanju, danas je u crkvi sv. Marka misu služio generalni vikar Prelature ´Opus Dei´ za Austriju dr. Martin Schlag.

Utemeljitelj ´Opus Dei´ Josemaria Escriva svetim je proglašen u Rimu 6. listopada 2002. Rimokatolička udruga ´Opus Dei´ danas ima oko 80.000 članova, većinom laika, diljem svijeta.

´Slijedite Josemariu Escrivu i u društvu širite njegovo uvjerenje da je svatko od nas pozvan na svetost, život prema Evanđelju, u duhu poniznosti i službe, vjere u providnost te neprestano slušajući glas Duha Svetog´, poručio je dr. Schlag u propovijedi. Pozvao je da poslušamo Božji glas, koji nas poziva na preobraćenje, da slijedimo Isusa i budemo njegovi apostoli u svakodnevnom životu. Rekao je kako se neki boje svetosti i misle da je to nešto tužno ili neprirodno, ali, dodao je, to nije istina jer su sveci najsretniji ljudi, najljudskiji muškarci i žene.

´Širite Božju Riječ, ljubav Kristovu u Hrvatskoj, te iz Hrvatske drugim zemljama´, poručio je dr. Schlag.

Nakon mise u Hrvatskome katoličkom zboru ´MI´ održana je prigodna akademija o ´Opus Dei´ na kojoj se govorilo o životnom svjedočanstvu dr. Ricarda Estarriola, člana te udruge, pravnika i novinara, dopisnika za Srednju Europu lista ´La Vanguardia´ iz Barcelone.

Pročitajte više