U Francuskoj proglašena najviša razina opasnosti od terorizma

Foto: EPA

FRANCUSKE vlasti su nakon više terorističkih napada proglasile najvišu razinu opasnosti od terorizma. Podsjetimo, danas su se u Francuskoj dogodila već dva teroristička napada.

Dva napada u Francuskoj, u Saudijskoj Arabiji izboden stražar francuskog konzulata

U Nici je napadač koji je uzvikivao "Allahu Akbar" odrubio glavu ženi i ubio još dvoje ljudi, dok je u odvojenom incidentu u Montfavetu, mjestu na jugu zemlje, policija ubila muškarca koji je prolaznicima prijetio pištoljem. Gradonačelnik Nice Christian Estrosi na Twitteru je objavio da se napad dogodio u blizini crkve Notre-Dame i da je policija privela napadača.

Estrosi je iz sigurnosnih razloga zatražio zatvaranje svih crkava tijekom narednih nekoliko dana, a u Nicu je stigao i predsjednik Emmanuel Macron.

Napadnut je i francuski konzulat u Saudijskoj Arabiji, gdje je muškarac nožem lakše ozlijedio stražara.

Spriječen treći napad u Francuskoj

Policija je uspjela spriječiti treći napad uhitivši naoružanog muškarca kod crkve u Sartrouvilleu. Vjeruje se da je htio izvesti teroristički napad. Kod sebe je imao nož.

Prema francuskim medijima, muškarac je uhićen oko 13 sati i, po svemu sudeći, htio je izvesti napad sličan onome koji se danas dogodio u Nici, gdje je islamist nožem ubio najmanje troje ljudi. Mediji navode kako je policiju alarmirao otac potencijalnog napadača u Sartrouvilleu pa je pojurila prema crkvi i brzo ga uhitila.

Pročitajte više