U Gornjoj Maoči pronađen vehabijski arsenal oružja

BOSANSKOHERCEGOVAČKA policija je u sklopu istrage o mogućim vezama Mevlida Jašarevića, koji je prošlog mjeseca počinio napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu, pretražila sela Gornja Maoča kod Brčkog i tamo pronašla velik arsenal oružja i streljiva.

Tijekom pretrage pronađeno je 15 strojnica, snajperska puška i velika količina streljiva. Sva oprema bila je zapakirana u sportske torbe, a arsenal se povezuje s Emrahom Fojnicom, kojemu je Sud u BiH u nedjelju odredio jednomjesečni pritvor, piše Dnevni avaz. Fojnica je također boravio u Gornjoj Maoči, a policija smatra kako je povezan s napadom na američku ambasadu.

U jednoj od torbi sa strojnicom pronađena je i njegova osobna iskaznica, što je ključni dokaz o njegovoj povezanosti s napadom. "U sportskoj torbi pronašli smo pušku koja se izravno dovodi u vezu s izvršenjem napada na američko veleposlanstvo. Zajedno s puškom, u torbi je bio i osobni dokument osumnjičenog Fojnice. Sada radimo vještačenje tog oružja", izjavio je tužitelj Dubravko Čampara kako ga citiraju Nezavisne novine.

Osim Jašarevića i Fojnice, u pritvoru su i Dino Pečenković i Munib Ahmetspahić, također pod sumnjom za pomaganje u terorističkom napadu na veleposlanstvo SAD-a.

Pročitajte više