U gorskoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg: Zabijelio se i Zagreb



SNIJEG jutros pada u gotovo cijeloj sjeverozapadnoj i gorskoj Hrvatskoj, uz temperature tek koji stupanj niže od nule. Najhladnije je na Zavižanu gdje je u sedam ujutro izmjereno -8 stupnjeva Celzijevih.

Tijekom dana očekuje se pretežno oblačno uz slab snijeg u unutrašnjosti, a na Jadranu se očekuje kiša. Podno Velebita očekuje se na udare olujna bura.

Najviša dnevna temperatura bit će između -1 i 3 u kopnenoj Hrvatskoj, na sjevernom dijelu Jadrana od 5 do 8, na južnom između 8 i 12°C.

Padaline bi već sutra trebale prestati padati, stoji u prognozi Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda.

HAK: Pažljivo na cestama

HAK savjetuje vozačima da ne kreću na put bez zimske opreme jer u Lici pada gust snijeg. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru na D 32 Prezid-Delnice i D305 Parg-Čabar te na ostalim županijskim lokalnim cestama na području Čabra.

Pozornije treba voziti i dionicom autoceste A 6, Rijeka-Zagreb, od čvora Vrata do čvora Bosiljevo 2, zbog mokrog snijega na kolniku. Na Jadranskoj magistrali (D 8) od Bakra do Senja zbog jake je bure zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu).

Pročitajte više