U Indoneziji nestao transportni zrakoplov s 18 putnika

INDONEZIJSKA vojska i spasilački timovi pretražuju džunglu na brdovitom predjelu planine Salak u potrazi za manjim vojnim transportnim zrakoplovom koji je jučer nestao s radarskih zaslona kontrole leta.

U avionu tipa Casa C-212 nalazilo se 18 putnika i članova posade. Letjelica je bila u misiji zračnog nadzora, a poletjela je s jednog uzletišta smještenog istočno od indonezijske prijestolnice Jakarte.

Glasnogovornik indonezijskih zračnih snaga Chaeruddin Ray rekao je da se u avionu nalazilo 13 putnika i petorica članova posade. Među putnicima su bili po jedan indijski, britanski i singapurski državljanin.

Stotine policajaca i vojnika te članova spasilačkih postrojbi pretražuju džunglu, međutim zasad nema naznaka o sudbini ljudi i letjelice. Potraga za nestalim zrakoplovom se nastavlja.

Učestale nesreće

Indonezija je tijekom protekle godine zaradila zabranu Europske unije da zrakoplovi pod njenim registrom lete i prelijeću zračnim prostorom EU, zbog niske razine održavanja zrakoplova. Niz od ozbiljnih do fatalnih nesreća obilježen je prošlogodišnjim padom aviona tipa Boeing 737 tvrtke Adam Air. U toj nesreći živote su izgubile 102 osobe.

U nesreći zrakoplova indonezijske kompanije Garuda, poginula je 21 osoba. Ove se godine u siječnju u Indoneziji već dogodila jedna nesreća sa zrakoplovom tipa Casa C-212. Pao je avion tvrtke Dirgantara Air Service u kojem su bile tri osobe.

I.K.
Foto: AFP arhiva

Pročitajte više