U Iraku napadnuti kamioni hrvatskih prijevoznika

U OKOLICI Bagdada u ponedjeljak ujutro minobacačima su napadnuta najmanje tri kamiona hrvatskog prijevoznika, a za dvojicom hrvatskih vozača se intenzivno traga, objavio je Vjesnik.

Kako Index doznaje iz Ministarstva vanjskih poslova u utorak ujutro još nema nikakvih potvrđenih informacija o eventualnim žrtvama. Iz MVP-a su nam mogli potvrditi jedino informaciju o napadu, a u tijeku je ispitivanje činjenica.

Kamioni su vozili u konvoju, a napadnuti su u blizini američke vojne baze Anaconda sjeverno od Bagdada, piše Vjesnik. Vlasnik autoprijevozničke tvrtke iz Kutine Alen Horčička neslužbeno je listu telefonski potvrdio da su vozači koji su preživjeli napad javili obiteljima da su živi i zdravi ali i da su u napadu pogođeni njihovi kamioni.

Vozači, međutim, nisu znali reći što se dogodilo s dvojicom njihovih kolega iz okolice Zagreba. U potragu za njima se, kako piše list, uključilo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske.

No, kako Index doznaje od supruge vozača Damira Plantaša iz Zaprešića, on se javio i s njim je sve u redu, živ je i zdrav.

Vinko Ljubičić, načelnik odjela poslova za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vjesniku je rekao da je ministarstvo zaprimilo obavijest o napadu ali da još nema službene potvrde.

"Dobili smo informaciju o napadu ali službene potvrde još nema. Trenutačno čekamo izvješća nekih naših veza u tom dijelu Iraka, ali to ne ide baš lako", rekao je Ljubičić za Vjesnik.

Vjesniku je na upit jesu li tijekom dana primili nekog Hrvata u američkoj bolnici u Bagdadu nakon provjere odgovoreno kako u bolnici nema Hrvata.

Napad na kamionski konvoj se dogodio pred ulazom u američku vojnu bazu za logističku potporu LSA Anaconda koja se nalazi oko sedamdeset kilometara sjeverno od Bagdad i koja je, piše list, često na meti minobacačkih i raketnih napada iračkih pobunjenika.

Index.hr/Hina/Vjesnik
Foto: Arhiva

Pročitajte više