U Istri izgorjela četiri hektara gustog raslinja i šume, požar lokaliziran

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

LOKALIZIRAN je požar koji je buknuo između Barbana i Puntere prema Raškom kanalu u kojem je izgorjelo oko četiri hektara gustog raslinja i borove šume, a u čijem je gašenju uz vatrogasce sudjelovao i kanader, doznaje se od zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića. 

Po njegovim riječima, u gašenju požara koji je buknuo na teško pristupačnom terenu, zbog čega je i zatražena intervencija kanadera, sudjelovalo je dvadesetak vatrogasaca iz Pule, Vodnjana, Marčane i Sutivanca te osam vozila. Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za ljude i imovinu, rekao je Karlović. 

Uzrok požara još nije poznat

Požar koji je buknuo na području sela Radeka Polja također je lokaliziran zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, a u njemu je izgorjelo oko četiri hektara gustoga niskog raslinja. Uzroci požara moraju se tek utvrditi, no po riječima zapovjednika Klaudija Karlovića, važno je da su oba požara lokalizirana i stavljena pod nadzor prije večeri. 

Prema priopćenju MORH-a, požar u Istri gasio je kanader CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Pročitajte više