U kazalištu Gavella nastupilo Istarsko narodno kazalište

U Dramskom kazalištu Gavella večeras je gostovalo Istarsko narodno kazališteGradsko kazalište Pula s predstavom "Kapetan John Peoplefox" Dušana Radovića u adaptaciji i režiji Mustafe Nadarevića.

Kapetan John Peoplefox gusarska je bajka s pjevanjem i mačevanjem, a premijerno je prikazana u Istarskom narodnom kazalištu u ožujku ove godine. U predstavi su nastupili Vanja Drach, Pero Kvrgić, Borko Perić, Luka Petrušić, Luka Juričić, Kristijan Potočki, Ivica Pucar, Jerko Marčić, Marko Makovičić, Nenad Cvetko, Darija Knez, te članovi Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta.

Poznati književnik za djecu i dugogodišnji televizijski urednik Dušan Radović napisao je ovo djelo 1953.

Predstavu je 1964. režirao Božidar Violić u zagrebačkom Kazalištu mladih. Predstava je doživjela veliki uspjeh, a jednog od gusara u toj predstavi glumio je Mustafa Nadarević koji se ovom komadu vraća 40-ak godina kasnije, ovoga puta u ulozi redatelja. Priča o hrabrom kapetanu Peoplefoxu počinje u trenutku kada se sukobljava sa starim suparnikom kapetanom Johnsom. Kazna zbog gusarskog dvoboja vrlo je okrutna, a kapetan Peoplefox odlazi u zasluženu gusarsku mirovinu.

Scenografkinja predstave je Slavica Radović, kostimografkinja Mirjana Zagorac i Slavica Radović, a skladatelj i autor songova u predstavi je Đorđe Balašević.

(Hina) atod yln

Pročitajte više