U kazalištu "Komedija" premijerno izveden pučki mjuzikl "Janica i Jean"

Pučki mjuzikl "Janica i Jean" Roberta Škiljana i Siniše Leopolda, u režiji Vlade Štefančića, premijerno je večeras izveden u zagrebačkom kazalištu "Komedija". L

Predstava je nastala kao koprodukcija između kazališta "Komedija", Samoborfesta d.o.o. i Hrvatske radiotelevizije.

U glavnim su ulogama nastupili Vlatka Burić, Đani Stipaničev, Lukrecija Brešković, Boris Pavlenić, Dražen Čuček, Vid Balog, Adam Končić, Larisa Marak, Robert Bošković, Vlado Kovačić, Ranko Tihomirović i Dino Jelusić, pobjednik dječjeg Eurosonga.

Radnja mjuzikla smještena je u Samobor početkom 19. stoljeća, u vrijeme francuske okupacije, kada su po samoborskim "boljim kućama" bili smješteni francuski časnici. Granica je tadašnjih francuskih provincija s Austro-Ugarskom bila rijeka Sava, pa je Zagreb za Samoborce bio u drugoj državi.

Priča ispričana u mjuziklu nikada se nije dogodila, a svi su likovi izmišljeni. Radnja se zbiva na imanju obitelji Kleščić u ljeto 1813., neposredno prije odlaska Francuza iz Samobora i njihova napuštanja ilirskih provincija. U kući Kleščićevih smješteni su francuski časnici - kapetan Bourbonne, poručnik Jean Blondet i njihov sluga Emile. U centru su zbivanja udovica Marica Kleščić i njezina kći Janica, zrela za udaju.

(Hina) xsdju yjn

Pročitajte više