u "kerempuhu" premijerno izvedena predstava "sjajan pogreb"

Crna komedija "Sjajan pogreb" autorice Slavice Tomčić premijerno je večeras izvedena u satiričkom kazalištu "Kerempuh".

Predstavu je režirao Robert Raponja, a glazbu napisao Alan Bjelinski.

Priča je to u kojoj se pojavljuju tri osobe: Dara Šipoš - Lončarić koju je odigrala Ksenija Marinković - Ugrina, Slavko Vrazić kojega je igrao Slavko Juraga i Boris Novak kojega je uprizorio Željko Koenigsknecht.

Dara Šipoš - Lončarić najviše od svega ne voli nered, nepripremljenost i nepredviđene situacije koje izaziva svaka pa čak i očekivana smrt. Stoga ona iznajmljuje kazališnu dvoranu kako bi napravila generalnu probu vlastitog pogreba i istodobno si ispunila posljednju želju - da postane glumica, pa makar samo jednom u životu.

U njezinu predstavu upada pacijent duševne bolnice Boris Novak, uvjeren da je došao pred komisiju koja treba odlučiti da li je on lud ili normalan. Pitanje će ostati bez odgovora i nakon što on iznese svoju priču.

Slavko Vrazić zakupio je istu tu pozornicu u isto vrijeme kada i gospođa Dara, no on je za razliku od nje, zastupnik života. Drži predavanje o svojim neobičnim izumima koji, prema njegovoj tvrdnji, omogućuju zdravlje, sreću i besmrtnost.

Crnu komediju "Sjajan pogreb" napisala je je Slavica Tomčić, supruga predsjednika dosadašnjeg saziva Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, koji je i sam nazočio predstavi.

Pročitajte više