U Korođu otvoreno dječje igralište po projektu "igralište za djecu u minama okruženim mjestima"

U POVRATNIČKOM mjestu Korođu u Vukovarskosrijemskoj županiji, pretežito naseljenu pripadnicima madžarske nacionalne manjine, danas je otvoreno dječje igralište po projektu vinkovačkoga Gradskog društva Crvenog križa "Igralište za djecu u minama okruženim mjestima".


Po tom projektu su do sada novčanom pomoći pojedinih darovatelja i Zagrebačke banke dječja igrališta otvorena u osam mjesta okruženih minama u Vukovarsko-srijemskoj županiji.


Branko Tomić iz vinkovačkoga Gradskog društva Crvenog križa kaže da će do kraja ove godine dječja igrališta biti otvorena i u Privlaci, Novim Jankovcima, Oroliku, Otoku, vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima, Jarmini, Podgrađu i Apševcima.

Po podatcima Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) procjenjuje se da je u Vukovarsko-srijemskoj županiji minski sumnjivo 172 kilometra četvorna površine. Do sada je u toj županiji razminirano 17,5 četvornih kilometara, a 2003. općim i tehničkim izvidima te razminiranjem planira se zajednici na uporabu vratiti 8,5 kilometara četvornih površine.

(Hina) draž dd

Pročitajte više