U "Lencu" ostaje oko 500 radnika

U BRODOGRADILIŠTU "Viktor Lenac" d.d. u stečaju u sljedećih mjesec dana ostat će oko 500 radnika koji su, po danas prikupljenim podacima, potpisali ugovore o radu na određeno vrijeme, rekao je stečajni upravitelj brodogradilišta Milenko Škrlec.

Radnici su pristali potpisati ugovore uz rizik da im plaće, zbog nedostatka posla, ne budu isplaćene, dodao je.

Više od 800 radnika "Lenca" sredinom prosinca, nakon pokretanja stečaja, dobilo je otkaze. Dio radnika dragovoljno je napustio brodogradilište pa ih je prošlog tjedna preostalo oko 700, a oni kojima nisu ponuđeni novi ugovori svoja će prava ostvariti na Zavodu za zapošljavanje.

Prije krize koja je u "Viktoru Lencu" počela prije oko dvije godine, ondje je bilo oko 1200 zaposlenih.

Brodogradilište "Viktor Lenac" u stečaju je od početka prosinca prošle godine. Odbor vjerovnika naložio je prošloga tjedna stečajnom upravitelju da izradi plan provedbe stečaja kako bi Odbor mogao odlučiti na koji će način stečaj biti proveden.

Škrlec je danas rekao da posla u brodogradilištu i dalje nema, ali da je za sljedeći tjedan najavljeno nekoliko poslova te da su predstavnici brodogradilišta "3. maja" i "Viktora Lenca" danas razgovarali o mogućoj suradnji i prepuštanju dijela poslova "3. maja" kostrenskom brodogradilištu.

Pročitajte više