U Libiji državljanin BiH sunarodnjaka nasmrt izbo nožem

U GLAVNOM libijskom gradu Tripoliju, 23-godišnji državljanin BiH je jučer nasmrt izbo svog 25-godišnjeg sunarodnjaka. Kako prenose Nezavisne novine, 23-godišnji Samir Agić iz Dobošnice pokraj Lukavaca i 25-godišnji Dženan Bajrić iz Lukavaca, u Libiji su bili na privremenom radu.

Agić je ubio Bajrića dok se spremao na posao. Bajrić se prvo posvađao s jednim, zasad neimenovanim cimerom, a potom se potukao s Agićem. Navodno je, dok je Bajrić vezivao cipele, Agić na njega nasrnuo nožem te mu je zadao čak 20 uboda u predjelu bubrega. Nakon što je ubio cimera, Agić je uhićen.

Bajrićev otac Nedžad je jučer poslijepodne iz Beograda otputovao za Libiju, a vijest o tragediji je obitelj primila tijekom jutra, oko 9 sati, dok se Nedžad spremao na put, jer je i on poput sina sklopio ugovor o privremenom radu. Dženan je, posredstvom jedne tvrtke iz Visokog, posljednjih šest mjeseci u Tripoliju radio na poslovima varenja.

"Nakon telefonskog razgovora Nedžad se samo uhvatio za glavu i prozborio `nije moguće`. Samo mi je rekao: `I ja ću se ubiti ako je točno da je Dženan ubijen`", ispričala je Dženanova baka Mejra, dodajući kako im je tragičnu vijest dojavio šef njenog unuka.

I.M.
Foto: Nezavisne novine

Pročitajte više