U naletu vlaka u Zaprešiću poginule dvije osobe

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U NALETU vlaka u Zaprešiću u petak navečer smrtno su stradale dvije osobe, doznaje se iz policije. Do nesreće je došlo na Savskoj cesti, a dogodila se oko 21 sat.

Identitet poginulih još uvijek je nepoznat, a nejasno je i radi li se osobama koje su hodale po pruzi ili su tek pokušale prijeći preko nje. To bi trebao utvrditi očevid koji je u tijeku, ističu u policiji.

Kako se vidi na snimci, zaustavljen je putnički vlak. Indexu se javio jedan svjedok koji je kazao kako se čuo jak udarac.

"Kada smo se vozili začuli smo udarac i odzvanjanje kamenčića u trenucima kada je vlak bio dolazio iz kontra smjera.

Također, hitna je došla unutar 7 minuta. Nismo bili svjesni da su dvije osobe u pitanju", poslao nam je jedan svjedok.

"Naš vlak, koji je išao u smjeru Savske, naglo se u par metara zaustavio, a malo prije toga je brzi vlak projurio u smjeru Zagreba. Mi nismo osjetili udarac, vjerojatno ih je drugi vlak udario i prebacio na našu prugu.

Stajali smo nekih 10 minuta dok čovjek na razglasu nije rekao da možemo van. Dok smo izlazili, samo sam čula da jedan čovjek kojeg je vlak udario ima puls. Morali smo ići pješice prema stanici Zaprešić - Savska, koja je udaljena otprilike 200 metara.

Hitna pomoć je stvarno brzo stigla, a nakon toga nisam ništa vidjela jer smo već bili na stanici", kazala je svjedokinja Klara Grisfelder za Dnevnik.hr.

Više informacija bit će poznato ujutro

Pročitajte više