Petrov i Strenja Linić o Kujundžićevim prijetnjama: Čini se da je promašio temu

Petrov i Strenja Linić o Kujundžićevim prijetnjama: Čini se da je promašio temu
Foto: Patrik Maček/Pixsell

NAKON Željka Jovanovića, na Kujundžićeve prijetnje reagirali su i predsjednik Mosta Božo Petrov te saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

"ČINI se da je ovdje netko nešto krivo shvatio i sasvim promašio temu.

Tema rasprave je odgovornost ministra zdravstva za funkcioniranje zdravstvenog sustava. Ministra nitko nije prisiljavao da se ostavi svoje struke i uđe u  politiku. Upravo suprotno, dojam je da je kod ministra unutarnja želja za političkom pozornicom bila vrlo jaka.

Dakle, jedini problem o kojem ovdje treba razgovarati politička je odgovornost ministra za funkcioniranje zdravstvenog sustava. Ministar je odgovoran za ono što radi, ali još više i za ono što ne radi, a trebao je napraviti u sustavu koji vodi. A to što nije napravljeno ili je napravljeno nakaradno pobrojali smo u preko 50 točaka koje je morao kao ministar još jučer napraviti, a nije.

Tih 50 točaka su tema rasprave, a sve ostalo je skretanje pozornosti javnosti s bitnog. O tim stvarnim i objektivnim razlozima razgovarat ćemo na sutrašnjoj konferenciji za novinare", stoji u zajedničkoj izjavi Petrova i Strenje Linić.

Jovanovićev zahtjev stigao u HLK

V.D. Hrvatske liječničke komore (HLK) Krešimir Luetić potvrdio je da je mailom u HLK stigao zahtjev saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića za pokretanje disciplinskog postupka protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića jer je povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije u slučaju smrti 21-godišnjaka u Zaprešiću, a o zahtjevu će odlučiti Časni sud komore.

U HLK-u kažu kako čekaju da stigne i originalan zahtjev, a nakon što o zahtjevu, prema proceduri, prethodno svoje mišljenje kaže Komorino Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju, konačnu odluku o tome će dati Časni sud komore. 

Jovanović je protiv Kujundžića zatražio pokretanje disciplinskog postupka jer smatra da je u slučaju tragedije u Zaprešiću i smrti 21-godišnjaka na konferenciji za novinare povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama liječnicima - Ines Strenji Linić  i Boži Petrovu, jer je je je neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara