U Novom Sadu najavljena "sjednica u progonstvu"

UNATOČ osudama iz Hrvatske i Srbije zbog održavanja takozvane obnoviteljske skupštine Republike Srpske Krajine prošloga vikenda u Beogradu, bivši "dužnosnici RSK" nastavljaju u srijedu rad održavanjem svoje "prve sjednice u progonstvu".

Kako je objavio novosadski "Građanski list" (GL), sjednica će biti održana u Novom Sadu u poslijepodnevnim satima.

Predsjednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš za GL je izjavio da "ovakav vid prizivanja prošlosti može štetiti ne samo odnosima SCG i Hrvatske, već i ljudima koja tzv. Vlada RSK predstavlja".

On je dodao da nije slučajno da se taj sastanak održava u Novom Sadu ustvrdivši da "oponenti vojvođanske politike pokušavaju ovakvim aktivnostima pokazati da Vojvodina nije proeuropski orijentirana".

"To im neće uspjeti, jer za to nemaju potporu ni građana Vojvodine, niti ozbiljnih političkih čimbenika", naveo je Kostreš, i konstatirao da je nekadašnje dužnosnike "RSK" ohrabrio i izostanak jasne osude Vlade Srbije.

Republički ministar za dijasporu Vojislav Vukčević za GL je izjavio da će Vlada Srbije "najvjerojatnije u četvrtak zauzeti neko stajalište, neko mišljenje".

On smatra da je "obnoviteljska skupština" i formiranje "Vlade RSK" u Srbiji vrlo štetno za Srbe koji žive u Hrvatskoj.

"Mislim da se tu ništa ne dešava slučajno, ali ne mogu procijeniti tko stoji iza ovoga", rekao je Vukčević za GL.

"Građanski list" navodi da je tzv. "premijer Vlade RSK u progonstvu" Milorad Buha sada direktor Javnog komunalnog poduzeća "Lisje" u Novom Sadu i dugogodišnji član Srpske radikalne stranke.

Pročitajte više