U Poreču počeli sedmi susreti hrvatskih turističkih djelatnika

RADNIM sastancima turističkih strukovnih udruga i grupacija koje djeluju pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) u Poreču su večeras počeli dvodnevni sedmi susreti hrvatskih turističkih djelatnika koje, u suradnji s HGK, tradicionalno organizira HRT.

Uoči početka susreta u Poreču direktorica Sektora za turizam HGK Ondina Šegvić istaknula je želju za pozicioniranjem HGK kao aktivnog sudionika u provođenju hrvatske turističke politike.

Dodala je da njihovim sudjelovanjem u organizaciji susreta žele dati i doprinos podizanju kvalitete usluga u turizmu i produljenju sezone, a s ciljem jačanja hrvatskog turističkog gospodarstva.

Kazala je da je u Poreču održan i inicijativni sastanak o osnivanju udruženja iznajmljivača obiteljskog smještaja Hrvatske koji će imati za cilj podizanje kvalitete privatnog smještaja na hotelsku razinu te zajedničku promociju na domaćem i inozemnim tržištima.

Na večerašnjim radnim sastancima u porečkom hotelu Pical okupilo se stotinjak predstavnika iz desetak turističkih udruga, grupacija i zajednica.

Sastanke su tako održali Udruga hrvatskih putničkih agencija te HGK-ove grupacije, udruge i zajednice (marina, iznajmitelja plovila, ronilačkog i pustolovnog turizma, privatnih brodara, zdravstvenog turizma te turizma na seoskim obiteljskim gospodarstvima).

Uz izvješća o radu i ocjenu ovogodišnje turističke sezone predstavnici udruga dogovarali su se i za nastup na sutrašnjem Hrvatskom turističkom forumu gdje će o turističkim aktualnostima i poslovanju razgovarati s predstavnicima Vlade.

Uz to, svi će prisustvovati i dodjeli tradicionalnih nagrada HRT-a "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2003" koje će se u Poreču sutra navečer dodijeliti najboljim turističkim ljetovalištima, tvrtkama i pojedincima.

Pročitajte više