U požaru kod Pićana izgorjelo šest električnih i dva telefonska stupa

U POŽARU koji je buknuo jučer u 13,15 sati kod Pićana u Istarskoj županiji izgorjelo je oko 20 hektara trave i niskog raslinja, šest stupova nosača električne struje i četiri telefonska stupa, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje.

Požar je oko 18.15 sati ugasilo 14 vatrogasaca sa šest vozila, a do 19,50 sati dio općine Pićan bio je bez struje zbog izgorjelih stupova. Šteta se procjenjuje na 10.000 kuna.

Požar u Rupnom Dolu na području BiH koji se širio prema hrvatskoj pograničnoj jučer gasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Župa i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovnik sa sedam vozila i 40 vatrogasaca. Požar je lokaliziran u 13 sati, a nakon izviđanja u Debelom brijegu upućen je i zrakoplov "air tractor" na izviđanje i gašenje po potrebi.

Jučer oko 14,40 sati kod Gornje Murvice izbio je požar u kojemu je izgorjelo 3,5 hektara hrastove šume. Požar su do 17,30 sati ugasili pripadnici DVD Pljusak i JVP Zadar sa šest vozila i 17 vatrogasaca, uz pomoć dva zrakoplova canadaira.

Oko pet hektara suhe trave zahvatio je požar koji je buknuo jučer u 17,10 između sela Vrebac i Pavlovac. Požar su do 19,50 sati ugasili djelatnici JVP Gospić s jednim vozilom i dva vatrogasca.

U požaru koji je buknuo jučer u 13,20 sati u Capraškoj Poljani u Sisačko-moslavačkoj županiji izgorjelo je oko 20 hektara suhe trave i niskog raslinja. Požar su 19,30 sati ugasili djelatnici JVP Sisak i DVD Mladost sa dva vozila i 13 vatrogasaca, stoji, uz ostalo, u priopćenju.

(Hina) pp mć

Pročitajte više