U prekidu je nekoliko katamaranskih i brodskih linija

Ilustracija: Duško Jaramaz/Pixsell

U PREKIDU je nekoliko katamaranskih i brodskih linija, a 18. studenoga katamaran na liniji Mali Lošinj - Ilovik - Susak - Unije - Martinšćica - Cres - Rijeka iznimno će pristati u luku Unije i na polaznom i na povratnom putovanju.

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli- Vela Luka- Hvar- Split, Jelsa- Bol- Split, Split-Hvar-Korčula te Zadar-Sali-Zaglav, kao i brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Vis-Hvar-Split, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Prometna na A7

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 između tunela Škurinje I i tunela Katarina u smjeru mosta Krk vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat, pa iz HAK-a korisnike mole za strpljenje.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog mjestimične magle vidljivost je smanjena na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Na dionicama cesta na kojima su radovi moguće su poteškoće u prometu, vožnja u koloni uz povremene zastoje.

Do 31. ožujka, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Na motociklima i mopedima kratka svjetla moraju biti uključena tijekom cijele godine. Vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju tri sata, a na prijelazu Macelj/Gruškovje do pola sata, kao i na prijelazu Goričan/Letenje.

Pročitajte više