Učenik petog razreda osnovne škole u Pribislavcu ubo drugog učenika

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

KAKO javljaju Međimurske novine, jučer je u popodnevnim satima došlo do sukoba učenika kod Osnovne škole Pribislavec, na autobusnoj stanici.


Tu informaciju im je potvrdila PU međimurska, koja zajedno sa svim nadležnim službama istražuje što se dogodilo.

Budući da se radi o maloljetnim osobama, policija im je ustupila minimalno informacija o cijeloj situaciji.

Jedan od dječaka uboden

Ipak, kako javljaju Međimurske novine, dva učenika petih razreda su se sukobila pri čemu je jedan od njih uboden. Javljaju i kako je, prema neslužbenim informacijama, najvjerojatnije uboden nekim sredstvom koje se našlo na licu mjesta, vjerojatno staklom.

Ipak, prema njihovim informacijama, dječak ima samo posjekotinu te je prošao bez ozbiljnijih ozljeda.

Cijelu situaciju komentirali u školi

Za eMedjimurje je tako cijeli događaj prokomentirao Bruno Matotek, ravnatelj škole.

"Jučer, 19. siječnja 2018. godine učenici 5. razreda u popodnevnoj smjeni imali su normalno održavanje nastave od 4 školska sata. Ništa nije slutilo na to da će se kasnije dogoditi ovakav događaj. Po završetku nastave, učenici često znaju ostati duže na izvan nastavnoj aktivnosti i igrati nogomet u pratnji učitelja TZK u Društvenom domu Pribislavec. Tako su željeli i jučer, pa su odlučili pitati učitelja TZK ukoliko mogu ostati nakon nastave i igrati nogomet.


Učitelj je rekao kako mora odraditi 5. sat i neka odu kućama jer ga nemaju gdje pričekati, a vani je već počeo padati mrak. Učenici su inzistirali i nagovarali učitelja na igranje nogometa i rekli kako će ga oni pričekati da završi s nastavom u centru Pribislavca", rekao je ravnatelj.

Ubo ga rasklopivim nožem?

Ravnatelj je ispričao kako je do svađe došlo na autobusnoj stanici te kako je jedan dječak drugoga ubo rasklopivim nožem.

"Tako su učenici otišli u obližnji dućan kako bi kupili nešto za pojesti i sjeli na autobusnu stanicu. U određenom trenutku stigao je dječak, također učenik 5. razreda koji tog dana nije bio na nastavi i započeo svađu sa svojim vršnjakom.

Prema svjedočenjima djece koja su bila na stanici, dječak je prišao svom vršnjaku, rasklopivim nožem ga ubo u područje iznad srca i dao se u bijeg. Unesrećeni dječak je odmah potrčao u dućan u kojem je radila njegova sestrična te su iz dućana zvali hitnu i policiju. Na svu sreću, dječak je uz zimsku jaknu imao više slojeva odjeće pa nož nije uspio prodrijeti i nanijeti dublju ranu", rekao je ravnatelj.

Dodao je kako ništa nije upućivali na ovakav događaj te kako učenici nisu bili u svađi.

"Učenik koji je napao nikada nije pokazivao znakove da bi ovakvo nešto mogao učiniti, a velika je vjerojatnost da zbog učinjenog neće moći nastaviti školovanje u toj školi. Škola je u kontaktu s policijom i roditeljima te vodi razgovore s učenicima koji su bili u blizini napada, a na slučaju također rade i školski psiholog, defektologinja i pedagoginja", rekao je Matotek za eMedjimurje.

Pročitajte više