U pucnjavi u Texasu stradala četvorica policajaca

ČETVORICA američkih policajaca ustrijeljena su u pucnjavi u gradiću Midlothianu nedaleko Dallasa kasno sinoć po lokalnom vremenu, a nakon sedmosatne opsade 25-godišnji napadač je počinio samoubojstvo.

Policija je pozvana u stambenu četvrt u Midlothianu kako bi provjerila dojavu o razbijenom prozoru. Ustanovili su kako je prozorsko staklo propucano, te pokušali ući u stan i provjeriti što se događa. Međutim, kada su otvorili vrata na njih je otvorena vatra i četvorica su ustrijeljena.

Napadač, 25-godišnji Richard Wayne Miles Jr. se zatim zabarikadirao u stan na drugome katu. Pokušavajući kontaktirati s napadačem policajci su u stan ubacili mobitel, kako bi pregovarali s mladićem, ali je on ponovo zapucao. Policija je uzvratila, no tada srećom nitko nije ozlijeđen, javio je Dallas Morning News.

Glasnogovornica tamošnje policije Britt Snipes je objavila kako je policajce napao 25-godišnji Wayne Miles iz Midlothiana, no nije poznato zašto je to učinio.

U inače mirnom gradiću s 12 tisuća stanovnika ukupno radi 20 policajaca, a tamošnji stanovnici ne pamte ovakav slučaj. Policijsku opsadu pratilo je nekoliko stotina ljudi, a trajala je više od sedam sati.

Jedan od policajaca, Brian Woolery je u teškom stanju, zadobio je ozljede opasne po život, dok su ostala trojica izvan životne opasnosti.

Susjeda Teresa Colvin, koja je pokraj napadača živjela posljednjih 12 godina i čija su se djeca s njim odrasla, policiji je kazala kako je imao obiteljskih problema te nije mogao zadržati posao.

"Ovo je ogroman šok. Znala sam da je imao problema, ali nisam se mogla nadati da će to tako daleko otići." - rekla je napadačeva susjeda.

S.H.

Pročitajte više