U Sarajevu projurio kroz crveno i ubio dvije djevojke, dobio 14,5 godina zatvora

Foto: Facebook

SUDSKO vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu osudilo je Sanjina Sefića na 14 i pol godina zatvora za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon prometne nesreće, javlja Klix.ba.

Sefića se teretilo da je 10. listopada 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Ali Sud Kantona Sarajevo prihvatio je stav vještaka Milana Vujanića da je Sefić vozio brzinom od 65 kilometara na sat prilikom udara u djevojke koje su se nalazile, kako navodi sud, mimo pješačkog prelaza. Ipak, sud je uzeo u obzir i nalaz vještaka Ševala Kovačevića prema kojem je Sefić prošao kroz crveno svjetlo, a da je bilo zeleno svjetlo na pješakom prelazu.

Sefiću je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na pet godina, bez uračunavanja dosadašnjeg vremena provedenog u pritvoru. Oslobođen je plaćanja troškova suđenja i oni idu na teret budžeta.

Podsjećamo, optužnica je teretila Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac. Oni su proglašeni krivima, ali su pušteni na slobodu.

Pročitajte više