U Širokom Brijegu obavljena rekonstrukcija ubojstva navijača Vedrana Puljića

U ŠIROKOM BRIJEGU danas je obavljena rekonstrukcija navijačkih nereda u kojima je 4. listopada prošle godine prije nogometne utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva ubijen navijač Vedran Puljić.

Nalog za rekonstrukciju je dalo tužiteljstvo Zapadno-hercegovačkog kantona, a nadaju se da će ona biti završni dio istrage koja bi trebala rasvijetliti događaje toga kobnog 4. listopada. BiH mediji pišu da su u rekonstrukciji sudjelovali vještaci, balističari, policajci, ali i 50 osoba koje su svjedočile ili su bile sudionici događaja.

Blokirano područje oko stadiona

Tijekom rekonstrukcije je područje oko stadiona Pecara bilo blokirano. Vještaci su na osnovi priča svjedoka i policajaca danas izvršili precizna mjerenja te fotografirali mjesto događaja. Svi sudionici događaja su morali stajati točno na mjestima na kojima su bili i na dan ubojstva. Tužiteljstvo se nada da će istraga završiti do početka travnja.

U navijačkom sukobu 4. listopada ubijen je navijač Nogometnog kluba Sarajevo Vedran Puljić, a ozlijeđeno je više policajaca i navijača obaju klubova. Glavni osumnjičenici za ubojstvo Puljića i ranjavanje nekoliko navijača su Oliver Knezović i policajac Dragan Vujević. Policajac je nakon žalbe pušten na slobodu, a Knezović je slobodu potražio u Hrvatskoj.

Pročitajte više