U sklopu poticanja glazbenog stvaralaštva nagrađeno 11 skladba

MINISTARSTVO kulture objavilo je popis jedanaest nagrađenih skladba izabranih na temelju javnog poziva za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva.

U kategoriji glazbeno-scenska djela nagrađena je opera Životinjska farma Igora Kuljerića, u kategoriji orkestralnih djela - Koncert za violu, violončelo i orkestar Srećka Bradića, dolce furioso za komorni orkestar Dubravka Detonija, u kategoriji Komorna djela - "In-out" za puhački kvintet Marka Ruždjaka, Cassazione alla rustica za basklarinet i gudački kvartet Josipa Magdića, Pet pjesama za bas i glasovir Karla Krausa, Drava, elektroakustička skladba Zlatka Tanodija.

U kategoriji djela za solistički instrument - Morgensterntoccata za orgulje solo Anđelka Igreca, Klavirske edite Zlatka Tanodija te u kategoriji Zborska djela - Aleluja za mješoviti zbor Nikše Njirića, Sinu, koncert za zbor Sanje Drakulić.

Pravo sudjelovanja na javnom pozivu imali su autori ili skupine autora s djelima nastalim u 2002., a fond nagrada iznosio je 128.000 kuna.

Od 32 prijavljena djela u sedam kategorija nagrađeno je 11 skladba, a nagrade nisu dodijeljene u dvjema kategorijama, izvijestio je kabinet ministra.

Pročitajte više