U Solinu uhićena dva muškarca. Jedan pucao u zrak, drugi imao hrpu oružja

Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

SOLINSKA je policija uhitila dvojicu muškarca (41) i (68), od kojih je mlađi pucao u zrak iz pištolja i puške, a kod starijeg je u kući pronađeno više komada raznog oružja i streljiva.

Sve se dogodilo u subotu oko 11 sati, kada je policija zaprimila dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u mjestu Nisko. Policajci su izašli na mjesto događaja te utvrdili da nitko nije ozlijeđen niti je došlo do oštećenja imovine, ali su ipak uhitili dvojicu muškaraca.

Mlađi je pucao u zrak usred bijela dana

Istraživanjem je utvrđeno da je između 10 i 11 sati u mjestu Nisko 41-godišnjak ispalio u zrak više hitaca iz pištolja i automatske puške, kažu u policiji. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga kuće koju koristi 68-godišnjak i tom je prilikom pronađena automatska puška cal 7.62 mm s tri spremnika.

Stariji muškarac je predao i drugo oružje koje legalno posjeduje i to pušku marke CZ kalibra 8.57 mm s 20 komada streljiva i pušku marke CZ kalibra 12 mm s 14 kom streljiva. Dragovoljno je policijskim službenicima predao i pištolj CZ TT 7.62 sa spremnikom i 31 komadom streljiva, lovačku pušku marke Winchester, pušku marke IŽ, pušku marke ČZ i jednu zračnu pušku marke Slavija koje je član obitelji legalno posjedovao.

Protiv 68-godišnjaka će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok će protiv 41-godišnjaka podnijeti Optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pročitajte više