KORONAVIRUS U SVIJETU

U Srbiji 83 novozaražena koronavirusom, preminula jedna osoba

Ilustracija: EPA

U SRBIJI su u posljednja 24 sata među 5959 testiranih uzoraka 83 bila pozitivna na koronavirus, a od posljedica infekcije umrla je jedna osoba, priopćio je Krizni stožer.

Od početka epidemije 6. ožujka testirano je ukupno 1.069.626 uzoraka, registrirano je 32.840 zaraženih, a na bolničkom liječenju sada su 323 pacijenata, od kojih 23 na respiratorima.

Prema službenim podacima srbijanskih zdravstvenih vlasti, od posljedica infekcije covid-19 umrlo je 740 oboljelih, a stopa smrtnosti je 2,25 posto.

Od jučer mjere pojačanog nadzora za povratnike iz inozemstva

Zbog epidemiološke situacije u zemljama okruženja i povećanog rizika od širenja koronavirusa, u Srbiji su od petka u 18 sati na snazi mjere pojačanog nadzora za srpske državljane povratnike iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Albanije.

Obveza svih povratnika je da se prijave u elektronički covid sustav ili osobnom liječniku, kako bi se, u slučaju pojave simptoma, brže reagiralo i spriječilo dalje širenje zaraze.

Od početka primjene te mjere do subote ujutro prijavilo se oko 4500 ljudi, izjavio je ranije danas član Kriznog stožera Predrag Kon.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više