U Srbiji se umirovljeni potpukovnik zabarikadirao u susjedin stan i pucao na policiju

UMIROVLJENI potpukovnik Dušan B. naoružan pištoljima i bombom upao je u srijedu navečer u stan svoje susjede u beogradskom naselju Cerak i tamo se zabarikadirao. Policiju su o svemu izvijestili stanari zgrade koji su vidjeli Dušana kako se šeta po stubištu zgrade s oružjem u ruci, nakon čega je pomahnitali vojni umirovljenik ušao u susjedin stan.

U jednom trenutku izašao je iz stana u hodnik. Dok su ga policajci pokušavali smiriti, počeo je pucati prema jednom od njih. Nije ga ranio jer je ovaj na sebi imao pancirku. Policajci su uzvratili, ali nisu ozlijedili Dušana. U tom trenutku otvorena je vatra, a pucnjava između Dušana i policije trajala je pola sata. Vlasnica stana uspjela je pobjeći, a Dušan je ispalio više od 30 metaka na policiju. Nakon 15 sati pregovora, jučer poslijepodne mirno se predao.

Stanari su evakuirani iz zgrade u ranim jutarnjim satima. Ostali su samo policija i pregovarači koji su komunicirali s Dušanom telefonski. Nakon što se predao, Dušan je uz povike "Živjela Srbija" u pratnji policije u vozilu hitne pomoći prebačen u vojnu bolnicu. Još nije poznato koji su Dušanovi motivi, no prema riječima načelnika Uprave policije u Beogradu Slobodana Vukolića, nije imao nikakve posebne zahtjeve tijekom pregovara. Tražio je da mu se donesu lijekovi iz njegova stana.

Pročitajte više