U Srbiji se utopio dječak (10). Djelatnik osiguranja na bazenu je gluh

Foto: Google Maps

DESETOGODIŠNJI dječak utopio se u gradskom bazenu u Odžacima kod Sombora u nedjelju, a samo dan ranije tako su stradala dva dječaka u kanalu Dunav - Tisa - Dunav (DTD) kod mjesta Feketić.

Tijelo desetogodišnjeg dječaka B. P. bez znakova života pronađeno je u nedjelju oko 22:20 na dnu gradskog bazena u Odžacima.

Mediji prenose policijska saznanja da je stradalog dječaka u vodu gurnuo osmogodišnjak te da su u trenutku nesreće bili sami na bazenu.

Tijelo je pronađeno nakon što je oko 22 sata otac policiji prijavio nestanak sina.

"Čuvar bazena je gluhonijema osoba, zato nitko nije čuo što se dogodilo"

Užasnoj tragediji prethodio je niz nesretnih okolnosti. Kako kažu mještani, ograda bazena je na jednom dijelu veoma niska i svako ju može lako preskoči, a prostorija u kojoj se nalazi osiguranje je na drugom kraju bazena. No i da je bliže, zaštitar ih ne bi mogao čuti, jer je gluh, piše portal Novosti.rs.

"Dijete je u bazen gurnulo drugo dijete. Neće biti kaznenog postupka jer je dijete kazneno neodgovorno, odnosno mlađe od 14 godina. Točno je da je čuvar bazena gluhonijema osoba te da zato nitko nije čuo što se dogodilo", kaže tužitelj Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Čuvar bazena u trenutku tragedije nije ni bio tu. 

Istražuje se odgovornost Uprave

Neslužbeno, čelnici Sportsko-poslovnog centra Odžaci koji vode taj bazen kažu da je čuvar bio kratko odsutan kada se dogodila tragedija. Kupališna sezona još nije otvorena.

"Bazen nije otvoren za javnost. Još je u fazi pripreme. Bio je prisutan radnik osiguranja. On je na nekoliko minuta bio odsutan kako bi otišao do toaleta i tada se sve dogodilo", objašnjavaju. No, Više javno tužilaštvo u Somboru naložilo je dodatne provjere kako bi se utvrdila eventualna odgovornost Uprave bazena u Odžacima, budući da je za rad u osiguranju angažirana gluhonijema osoba.

Pročitajte više