U Tajlandu se sudarili vlak i autobus, najmanje 20 ljudi je poginulo

Foto: EPA

U SUDARU autobusa i vlaka koji se dogodio jutros istočno od Bangkoka poginulo je najmanje 20 ljudi, dok ih je oko 30 ozlijeđeno, javlja The Guardian.

U autobusu su se nalazili putnici koji su išli u budistički hram

Nesreća se dogodila nedaleko od željezničke postaje Khlong Kwaeng Klan u pokrajini Chachoengsao, 63 kilometra istočno od Bangkoka, izjavio je guverner te pokrajine Maitree Tritilanon.

Tajlandska policija je priopćila da su putnici u autobusu bili na putu prema budističkom hramu u Chachoengsaou kako bi obilježili kraj vasse, razdoblja sezone monsuna u Aziji.

Autobus u kojem je bilo šezdesetak tvorničkih radnika prelazio je je željezničku prugu kada se u njega zaletio teretni vlak.

Slike s mjesta nesreće prikazuju prevrnuti i jako oštećeni autobus, a spasiocima je trebala dizalica da ga podignu. 

Nesreća se dogodila kad je autobus prelazio željezničku prugu. Još uvijek nije poznat uzrok nesreće, ali moguće je da vozač autobusa zbog kiše nije vidio kako vlak dolazi.

Prometne nesreće su česte u Tajlandu

Prometne nesreće su česte u Tajlandu zbog loših sigurnosnih standarda i cesta. Prema izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije iz 2018. godine Tajland ima drugu najveću smrtnost uzrokovanu prometnim nesrećama na svijetu.

Pročitajte više