U tri dana u Hrvatskoj dvije mrtve tinejdžerice, mrtva žena i dvoje izbodenih

Foto: Pixsell/Jurica Galoić

VAL smrtonosnog nasilja širi se Hrvatskom posljednjih dana: u samo tri dana ubijene su tinejdžerica u Malom Lošinju i 37-godišnja majka više djece u Međimurju, 16-godišnjakinja u Novom Zagrebu pronađena je mrtva, a sinoć su dva muškarca na zagrebačkoj Trešnjevci ozlijeđena u napadu nožem.

16-godišnja srednjoškolka iz Malog Lošinja je probodena nožem na ulazu u svoj dom dok se spremala krenuti u školu. Bezuman napad bez ikakvog povoda u trenu je završio stravičnim ishodom: nepovratno se ugasio jedan mladi život, samo zato što se nesretna tinejdžerica našla na putu poremećenom čovjeku na čije problematično ponašanje okolina nije pravovremeno reagirala. Za zločin je osumnjičen Osječanin Branko Rafajac koji u Lošinju živi već sedam godina, a prijavljivan je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanja droge i remećenja javnog reda i mira. Pretprošle godine bio je hospitaliziran u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu.

Zatim je prekjučer oko 7 ujutro pronađeno beživotno tijelo druge 16-godišnje djevojke, umotano u tepih, na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. Beživotna djevojka ležala je na stepenicama s glavom prema dolje. Policija je privela 30-godišnjeg državljanina BiH s prebivalištem u Hrvatskoj zbog sumnje da je povezan s njenom smrću.

Bilo je krvi po podu

Jučer u 18.52 Županijska bolnica u Čakovcu obavijestila je policiju da je na hitni bolnički odjel zaprimljena 37-godišnjakinja iz romskog naselja Piškorovec s teškim ozljedama opasnim po život, a danas su javili da je umrla. Iza sebe je ostavila više djece, prema nekim informacijama čak devetero, a policija je uhitila 35-godišnjaka s područja općine Mala Subotica zbog sumnje na ubojstvo. Neslužbeno, radilo se o obiteljskom nasilju.

"Svađali su se, to je bilo oko 18 sati. Ne znam zbog čega", kaže svjedok koji dodaje da se radilo o napadu nožem.

Pakleni vikend zaokružio je 31-godišnjak koji je na području zagrebačke Trešnjevke pod utjecajem alkohola (2,29 g/kg) u kafiću Woody nožem napao i izbo dvojicu muškaraca. S mjesta događaja vozilo Hitne pomoći odvezlo je probodenog 33-godišnjaka u bolnicu Sveti Duh, a napadnuti 38-godišnjak prevezen je u bolnicu Sestre milosrdnice. Napadač je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo uhvaćen.

"Tu je krvi bilo po podu, ježim se još uvijek... Jedan je uboden u trbuh, a drugi je izboden po ruci. Fali mu komad mesa i razrezana mu je ruka prema dolje. Dobili su i po licu. Oni su bili tamo i pili, ali kažu da nisu nikoga napali, nego da su oni napadnuti", ispričao je za Index svjedok koji se našao na mjestu događaja i šokirao kada je među dvojicom izbodenih prepoznao svog poznanika.

Pročitajte više