U Velikoj Britaniji u jednom danu uhićeno 86 migranata, plovili preko La Manchea

Screenshot: Google Street View

BRITANSKE vlasti javljaju da su uhitile 86 migranata koji su u omanjim čamcima plovili preko La Manchea u Englesku, što je među najvećim brojevima uhićenih migranata zadnjih mjeseci.

Obalna straža je bila u operaciji potrage i spašavanja na moru u kojoj je sudjelovalo više brodova blizu Kenta, na jugu Engleske, rekao je glasnogovornik. Jedna osoba je helikopterom prevezena u bolnicu.

Kako navodi BBC, u toj operaciji u kojoj su sudjelovala dva broda, uhićeno je gotovo 20 migranata.

Uhićeni pri iskrcaju

Jučer rano ujutro granična policija je na dvama čamcima uhitila 23 osobe koje je dovela u Dover, na jugu Engleske. Te su osobe rekle da dolaze iz Irana, Afganistana, Pakistana i s Filipina, prenosi se u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova.

Oko podneva 18 osoba - 14 ih je reklo da su iz Irana, tri iz Iraka i jedna iz Vijetnama - zadesila je ista sudbina, kao i 23 migranta iz Irana i Etiopije koje je preuzeo drugi brod granične policije.

Ostali migranti su uhićeni pošto su se iskrcali na britansku obalu.

Naglašavajući opasnost takva putovanja, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da ih organiziraju krijumčari kojima nije stalo do ljudskog života.

"Blisko surađujemo s francuskim vlastima u suzbijanju te opasne i ilegalne djelatnosti", istaknuo je taj izvor.

Od siječnja je 1500 migranata pokušalo prijeći La Manche, objavile su francuske pomorske vlasti, a u 2018. to je pokušalo učiniti njih 586.

Najočajniji pokušavaju preplivati kanal koji je u najužem dijelu širok tridesetak kilometara.

 

Pročitajte više