KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 82 nova slučaja, umrle dvije osobe

Foto: PIXSELL

U VUKOVARSKO-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su 82 nove pozitivne osobe - 19 iz Vinkovaca, 12 iz Vukovara, 6 iz Županje, 5 iz Andrijaševaca, 4 iz Ivankova, po 3 iz Jarmine, Komletinaca i Starih Jankovaca, po 2 iz Cerne, Gradišta, Gunje, Privlake i Soljana, te po jedna osoba iz Babine Grede, Donjeg Novog Sela, Drenovaca, Mikluševaca, Nijemaca, Nuštra, Orolika, Otoka, Posavskih Podgajaca, Rokovaca, Slakovaca, Sotina, Strošinaca, Šiškovaca, Štitara, Trpinje i Vođinaca).

Preminule su dvije osobe.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 4286, od kojih su 3592 osobe izliječene, a ukupno je preminulo 69 ljudi. Trenutno je u županiji 61 osoba hospitalizirana zbog koronavirusa. U protekla 24 sata testirano je 306 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 24.068. U samoizolaciji je 1241 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 47 radnika iz sustava zdravstva (osam liječnika, 23 medicinske sestre/tehničara, deset drugih zdravstvenih radnika i šest nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva su 23 radnika (četiri liječnika, deset medicinskih sestara/tehničara, pet drugih zdravstvenih radnika i četiri nezdravstvena radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 50 nastavnika i 44 učenika. U samoizolaciji se nalazi 48 nastavnika i 672 učenika.

Pročitajte više