U Vukovaru obilježen Dan Hitne medicinske pomoći

U povodu Dana Hitne medicinske pomoći, koji se danas obilježava u Hrvatskoj, vukovarskosrijemski župan Nikola Šafer primio je voditelje službi hitnih pomoći iz Vukovara, Vinkovaca i Županje te je najavio da će se u preustroju zdravstvenih ustanova u županiji Hitna medicinska pomoć, zbog svoga značenja, najvjerojatnije izdvojiti kao posebna djelatnost s posebnim statusom.

Primanju je bio nazočan i predsjednik Hrvatske udruge djelatnika Hitne medicinske pomoći Danijel Šota. U izjavi novinarima Šota je izrazio nezadovoljstvo odnosom, kako je rekao, mjerodavnih institucija i službi prema djelatnosti Hitne medicinske pomoći. U Ministarstvu zdravstva, prema njegovim riječima, "nema volje, niti razumijevanja za probleme Hitne pomoći koji su u prvom redu edukativno-programske prirode".

Djelatnici Hitne medicinske pomoći u Hrvatskoj zadovoljni su svojim plaćama, ali ne i postojećom standardizacijom opreme i ustrojem Hitne pomoći, rekao je Šota podsjetivši kako je u Hrvatsku udrugu djelatnika Hitne medicinske pomoći učlanjeno 400 liječnika, 800 medicinskih sestara i tehničara i isto toliko vozača.



(Hina) xžd yvkn

Pročitajte više