KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zadarskoj županiji 157 novih slučajeva

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

U ZADARSKOJ županiji danas je zabilježeno 157 osoba oboljelih od koronavirusa, a u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica zaraze i prijašnjih teških kroničnih bolesti preminuo je 66-godišnji muškarac.

Jučer je od posljedica ranijih bolesti preminula i 79-godišnja žena kojoj je pri zaprimanju na hitni prijem ustanovljena i zaraza, izvijestio je županijski stožer.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 406 uzoraka, pod nadzorom je 2512 ljudi, a aktivno je 1868 slučajeva zaraze. Testiranja u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar potvrdila su da je pozitivno još sedmero korisnika.

Više od polovice novih zaraza stiže iz Zadra

Među novozaraženima 81 osoba je s područja Zadra, devetero ih je u Bibinjama, sedmero u Kalima, po šestero u Benkovcu i Biogradu, po petero u Poličniku i Zemuniku Donjem, četvero u Škabrnji, po troje u Kukljici, Obrovcu, Posedarju, Preku i Ražancu.

Po dvije novozaražene osobe zabilježene su u Pakoštanima, Pašmanu, Polači, Povljani, Stankovcima i Sukošanu, a po jedna u Galovcu, Gračacu, Jasenicama, Privlaci, Salima, Starigradu i Sv. Filipu i Jakovu.

Na svim covid-odjelima u zadarskoj Općoj bolnici hospitalizirano je 58 bolesnika od kojih je petero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na Moru liječi se 13 pacijenata. Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

Pročitajte više