U Zagrebu jedan novi slučaj, Bandić na presici pričao o odnosu s HDZ-om

Foto: Borna Filic/PIXSELL

U PROTEKLA 24 sata, u zagrebačkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo detektirana je jedna novozaražena osoba koronavirusom, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 78 osoba, a detektirana je jedna nova pozitivna osoba", kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

U Zagrebu je i još devetero građana oporavljenih od zaraze koronavirusom, a u tijeku je i reaktivacija zdravstvenog sustava koja u gradskim zdravstvenim ustanovama prolazi bez većih poteškoća i gužvi. 

Na području Policijske uprave zagrebačke u protekla 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj kršenja samoizolacije kao ni slučajevi kršenja odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Bandić: Zašto bih strahovao od prekida suradnje s HDZ-om?

Na upit novinara strahuje li se da bi HDZ mogao prekinuti suradnju s njime u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić odgovorio je da bi on trebao strahovati kada bi građani prekinuli suradnju s njime.

"Kakvo je to pitanje? Zašto bih ja strahovao? Ja bih trebao strahovati kada bi sugrađani prekinuli suradnju sa mnom. Nije mene HDZ izabrao. Nije mene izabrala nijedna stranka", kazao je Bandić. 

Nakon nedavnih izjava da nema ništa protiv fizičkog održavanja sjednice Gradske skupštine te da se “uželio oporbe”, Bandić je u ponedjeljak ipak kazao da će se 7. svibnja sjednica, najvjerojatnije, održati elektronski.

Pročitajte više