U Zagrebu prolom oblaka, u Međimurju tuča. Izdana upozorenja za obalu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, Screenshot DHMZ, Čitatelj Indexa, Međimurske novine

U HRVATSKU su stigle najavljene vremenske neprilike. 

U Zagrebu je nakon pljuska u popodnevnim satima i večeras padala obilna kiša.

Bilo je i nešto grmljavine.

U Međimurju je osim kiše pala i tuča, a i ondje je bilo grmljavine, javljaju Međimurske novine. Tuča je pogodila naselje Štefanec i okolicu.

Upozorenja za obalu

Za sutra su izdana upozorenja za Jadran. Za Istru, riječku regiju, sjevernu Dalmaciju i srednju Dalmaciju izdano je žuto upozorenje Meteoalarma, a za Kvarner, Kvarnerić i Velebitski kanal narančasto upozorenje. 

Upozorenja su izdana zbog olujne bure.

Vakula najavio još vremenskih neprilika

Premda hladnije nego početkom tjedna, i u srijedu će biti relativno toplo, te i dalje promjenljivo, uz mjestimičnu kišu, u gorju i snijeg, uglavnom u noći i prijepodne, kada će mnogima smetati i vjetar, osobito jaka bura s olujnim udarima na sjevernom dijelu Jadrana, prognozira Zoran Vakula za HRT

U četvrtak mirnije i stabilnije, ali ujutro i još malo hladnije, u unutrašnjosti ponegdje uz slab mraz. I pritom u početku većinom sunčano, pa uz jačanje juga i jugozapadnjaka sve oblačnije, do kraja dana ponovno uz mjestimičnu kišu, koja će u petak i subotu povremeno padati u gotovo svim hrvatskim krajevima, a u gorju i malo snijega. Nakon južine, u subotu će opet biti bure, na sjevernom Jadranu vjerojatno i jake, na udare olujne.

Smirivanje tek sljedeći tjedan

Od nedjelje se povećava vjerojatnost za stabilnije vrijeme, ali u kopnenom području i ponovno jutarnje temperaturne minuse.

Detaljniju prognozu pročitajte na ovom linku.

 

Pročitajte više