KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U zavodima za javno zdravstvo otvaraju se pozivni centri za osobe u samoizolaciji

Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

MINISTARSTVO zdravstva uputilo je zavodima za javno zdravstvo zahtjev za hitnim osnivanjem pozivnih centara za osobe u samoizolaciji, a zahtjev je potpisao ministar Vili Beroš.

Minimalno tri telefonske linije koje će trebati biti dostupne 7 dana u tjednu u periodu od 8 do 20 h obavezni su osigurati zavodi u četiri najveća hrvatska grada - Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Nastavni Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Po dvije telefonske linije u istom radnom vremenu moraju biti otvorene u ostalim zavodima diljem Hrvatske. 

Radit će osobe različitih profila

Na linijama će se zaposliti osobe koje nisu specijalisti/specijalizanti epidemiologije ili mikrobiologije - radit će osobe različitih profila i razina kvalifikacija. 

Moći će se zaposliti i nezdravstveni radnici odnosno zdravstveni suradnici, a liječnici specijalisti epidemiologije u zavodima dužni su pripremiti zainteresirane za rad s kratkom edukacijom. 

Rad u pozivnom centru odvijat će se pod mentorstvom liječnika specijalista epidemiologije zavoda ili liječnika druge specijalnosti koji je upućen u pitanje praćenja kontakata kroz stečeno radno iskustvo tijekom epidemije. 

2 Ver 2 - Pozivni centar sa... by Index.hr

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više