Ubojica srpskih mafijaša uredno prešao našu granicu, uhitila ga tek BiH policija prilikom kontrole

Foto: Google Streetview, GP Slavonski Brod

BRANISLAV SEKULOVIĆ, trostruki ubojica iz Beograda, nakon deset godina bijega od pravosuđa uhićen je na graničnom prijelazu Bosne i Hercegovine s Hrvatskom u Slavonskom Brodu. Kako navode srpski mediji, njegov stvarni identitet utvrđen je na bosansko-hercegovačkom kontrolnom punktu pri ulasku u BiH, dakle u Hrvatsku je ušao, u njoj boravio i iz nje izašao u potpunosti nezamijećen od sigurnosno-represivnog aparata.

Čovjek za kojim je Srbija tragala još od rujna 2007. godine, sumnjiči se da je ubio trojicu pripadnika takozvanog "voždovačkog klana". Sekulović je, pritisnut financijskim prilikama, često posuđivao novac za kamatu, a žrtve je prevario za 100.000 eura, navode srpske Novosti.

Večer prije ubojstva, otišao je u banku i podigao kredit na 500.000 eura založivši vlastitu tvrtku. Pozvao je svoje žrtve Vladimira Samardžića Globusa, Dušana Pejovića i Darka Živkovića zvanog Žika Šumadinac u svoj ured. Sljedeće jutro, djelatnici njegove tvrtke pronašli su beživotna tijela mladih kriminalaca..

Prevario ih za 100.000 eura, namamio pa ubio

Policija pretpostavlja da su voždovački dečki od njega tražili svoj novac, vjerojatno i prijetili, ucjenjivali, a potom ih je on ubio hicima iz pištolja, možda čak i u samoobrani. Okolnosti ovog djela trebao bi objasniti sam Sekulović.


Kasnije se pokazalo da su Sekulović, Samardžić i Živković bili zajedno u građevinskom biznisu te su tako i nastali financijski problemi. Pejović je pak nastradao samo zato što je bio s njima tu večer.

Sekulović je u bijegu koristio alias Mario Trivan. Riječ je o državljaninu BiH koji je navodno poginuo u Australiji. Ipak, kada je prije dva mjeseca Mario Trivan došao po svoju putovnicu, policija je ustvrdila da je ona već izdana. Potom je putovnica izdana u Banja Luci unesena u međunarodni sustav kao lažna, a kada je Trivan, odnosno Sekulović, pokušao prijeći granicu autobusom - alarm se upalio.

Trivan isprva nije htio priznati svoj identitet. Uz sebe je, piše Blic, imao 7000 konvertibilnih marki, a u putovnici su bili i pečati Ukrajine, Rusije te Moldavije.

Pročitajte više